World of Näsmark

Indian Motorcycle logga

Catrine är stolt ambassadör för Indian Motorcycles

PREMIÄRÖPPNING

Hej och välkommen till min nya ateljé!

Vad kul att du är här och hittade hit.

Jag tror detta är den 16:e ateljén i ordningen, efter över 20 års arbete har jag avverkat allt från 9 km2 – 650 km2...
kanske denna är den bästa! (säger jag alltid! )

Så nu står du här och kanske undrar...var finns toaletten, får man ta av godsakerna på bordet, FÅR man fota, eller fråga om hur lång tid det tar att måla en tavla...Allt är möjligt, så även idag!

Eftersom det finns berättelser och historier bakom varje målning vill jag skriva ner dem här så du kan få en annan eller djupare upplevelse av bilden. Jag tycker om att berätta. Historier som förvrängs med tiden. Minnen som blir bilder. Upplevelser som gestaltas på duk.
Duk som har attackerats med färg. Ibland misshandlas med allt möjligt.

En annan sak: När det står ”new original” lite här och där – betyder det att målningen är ett tryck av ett tidigare original på kanvas som jag efterarbetat. Det blir således ett slags nytt original.

Premiär
Flytta på dig

Flytta på dig

Kisar man skulle det kunna vara ett gäng motorcyklister på jakt mot mål. Min kärlek till hojar är nog likvärdig som pappas relation till hästar.
Den öronbedövande ljudet, dofterna, farten, farligheten...
Vid varje rödljus låtsas jag att det är ett lopp. Jag kommer att vinna, lätt. Det står en gammal sur Volvo vid sidan av mig. Ingen match...

Kom igen nu då

Kom igen nu då

Den här bilden symboliserar för mig minnen från barndomen: varje söndag tog pappa oss till Täby Galopp för att kolla in dagens lopp. Jag minns den saltsöta doften från Sibyllas, speakern som entonigt men säkert rapporterar från sitt bås, skvätt av jord och sand, gubbar i hatt och keps som högljutt hejar på, den skotskrutiga gröna mattan i vip-rummet, tjusiga damer i hatt med något glas bubbel i handen, femkronorssedeln jag fick i handen för att springa i väg med brorsan för att köpa korv. Minnen som fått bli till bilder.

FF

FF

Det finns bara en väg och det är framåt, se en vän till mig när jag var inne i en svår period. Ja, det finns något i det. Det är ju den vägen vi alla vill gå antar jag. Ibland går det fort framåt och ibland myrsteg.

Roliga timmen

Showtime

Jag låg i sängen och fantiserade på nätterna om pubilkens jubel som inte visste sina gränser... Vi skulle göra en smäktande show: Dirty Dennis, Lazy Joe och jag. Det skulle ske i ”the Wall of Death”. Bara namnet ger mej rysningar.

Men hela grejen – att köra runt runt på väggen, det smattrande ljudet av sporadiskt ditsatta plankor, pubikens vrål några meter ovanför, doften av bensin och olja, den öronbedövande musiken från bandet Stringtrosa...allt detta fick mej att bli alldeles lycklig. Kontrasten mellan det onda och det goda, hårda och det mjuka, döden och livet. Jag vill också. Jag ska klara detta.

Så efter två veckors intensivt övande trodde jag, att nu är det dags... Men så händer det...dagen är här, showen ska strax dra igång på Sweden Rock festival i Sölvesborg och jag står i mitten av tunnan och ser upp.... Rädslan kommer sköljande över mig som en stor våg och jag börjar storgråta som ett litet barn.

Jag vill inte..jag vågar inte. Jag vill hem till min familj... Då och där insåg jag att en dröm kan bevaras som en vacker dröm. Forever and ever in i evigheten...

Bennys äventyr- Sthlm Bordeaux ToR

Bennys äventyr

”Bennys Äventyr” en av mina mest speciella målningar som för mig kommer att stå för frihet. Jag har just levererat en porträttmålning ihoprullad på ryggen, hela vägen ner till Bordeaux. Svettigt pirrigt och spännande. Lättnaden av att komma fram efter 5 dagars färd, hel men inte ren, hungrig och glad att bensinen räckte nätt och jämt. Jag klarade det. Hojen höll...nästan hela vägen hem i alla fall...400 mil senare, tror jag visst blivit LITE längre. Stolt som en tupp trots vänners "nej, det är ingen bra idé, ta flyget" Och Jag gör det igen - veckans alla dagar! Fordonet: BMW 100r från 1983.

Road Queen

Road Queen

En av mina roligaste hojar var Harley Davidsson Road King Police edition – Alias Stora Feta Berta. Som alltid köper jag för stora grejer och grannarna tröttnar till slut på att hjälpa mej att baxa ut fordonet ur garaget... Men namnet gör sitt rätta på de stora vägarna...helt underbar att köra Långt och länge.Tänk meditation. De bästa tankarna kommer då.

langtan

Det bor nog en liten raggare i oss alla

Jag har haft många Cadillac bilar, gamla sådana. En var en RIKTIG raggar bil. När köpet var avklarat och jag stannade vid första rödljuset, rullade en tom ölburk fram ur baksätet.

Jag fattar. Detta är inte en bil. Det är ett event. Jag tog med mig barnen på vår första Sveavägs ronda, den där klassiska raggarrturen i Stockholm en varm sommarafton. Det har jag velat göra så långt tillbaka jag kan minnas. Denna en Cadillac Eldorado 1964 cabriolet.
Alla ska få åka.

Målfotot

Målfotot

En ögonblicksbild, en millisekund. Det vi vill minnas av ett moment värt att komma ihåg.
Från en av pappas hästars målgång 1976. En säkrad plats i vinnarcirkeln. Säkert en femma i handen till mig.

I have a little use of the past

Jag läste den meningen I en mindfullnessbok. Oj. Jaha. Jag trodde vi hade nytta av våra erfarenheter. Funderade på det. Jag hade levt lite väl länge i det förflutna. Fastnat i det.

Men hur vet man det? Detta eviga tjat om att carpe diem, å vara i nuet hela hela hela tiden. Nu nu nu nu , ja jag veeet. Lätt att tänka. Men det är ju där man vill vara, är det inte så lycka uppstår. Men vi KAN inte vara i nuet HELA tiden. Då skulle vi inte få något gjort. Så jag ger själva faan i dåtiden och kliver rakt in i framtiden som om ingenting hade hänt.

Kosmisk farhåga

Jag ska uppfinna ett teflon piller. Så allt som blir jobbigt rinner av mig. Skuld, skam, dåligt samvete, vrede, ängslan, oro, rädslor, pmsd, vallningar. Å lite annat. Målningen är inte färdig, fyi.

Det är kurvan man vill åt

Håll fanan Högt

Har du någonsin försökt få den Beridna Högvakten ur balans? Det är jättesvårt. Även hästarna har prefekt precision och kontroll. De ska klara av de mesta av distraktion. Det är ju meningen. En ståtlig tradition sedan 1700 talet genom Försvarsmaktens försorg.

Den långa vägen

Du å ja varje dag

Att hålla handen. Något av det finaste jag vet.
Det gör man inte med vemsomhelst.

Shop