World of Näsmark

Portraits of the Swedish King Gustav XVI and Queen Silvia
Royal Castle, Stockholm

Målarkurs i Italien

Kurs i måleri i Sorrento
7-14 okt -23

Efter 30 års erfarenhet av måleri har jag förstått att skapandet har många olika lager av funktioner: lustfyllda, meditativa, terapeutiska, rogivande, helande, undersökande, lekfulla och även ifrågasättande. Du behöver inte ha erfarenhet av att måla, jag guidar dig under vägen och du kommer med säkerhet utvecklas undertiden! Och du som har erfarenhet får självklart guidning som passar dig.

Varje dag tar vi an oss en ny uppgift så vi kommer att prova på olika tekniker och sätt att måla på bl a: skuggor/ljus, text blir till bild, stilleben, kropp/rörelse. Vi har en gemensam genomgång i slutet av varje dag och ser på varandras olika tolkningar av dagens uppgift. Det är alltid kul och givande, för alla har sin eget sätt att se på saker. Skissblocket kan vi ha med hela tiden och använda på utflykterna och tiden utanför målarskolan!

Jag började med att hålla kurser i Nationalmuseums underbara ateljé 2006. Sedan har det fortsatt med olika slags kurser i måleri med temat ”Lek och allvar”, event upp till 60 deltagare för företagare, till privatkurser. Att lära ut och inspirera är fantastiskt givande och roligt. Att se hur andra utvecklas och får den där underbara kicken av att måla är helt underbart! Alla kan, det handlar bara om lite tid och en stor portion lust!

Gata med byggnader i Italien

Om resan

Pris

Praktisk information - program

Pris per person på B&B i delat dubbelrum 7 nätter, inklusive halvpension. Pris 13.470 SEK Innefattar kurs i måleri 4 timmar om dagen, söndag till fredag. För den som önskar enkelrum tillkommer enkelrumstillägg: 5.600 SEK Monica Jörgensen på Costiera Travel följer med gruppen på utflykter som guide och reseledare. Det blir två utflykter, kanske till Positano eller Capri. Vi kan också besöka Pompeji eller Herculanum. Mer info om utflykterna kommer senare. Sorrento har också mycket att erbjuda som t ex: kloster- trädgården, intarsiamuséet, citronodlingar och vackra utsikter och byggnader.

 

Boende

Det finns dubbelrum i olika storlek som antingen har balkong eller uteplats. Rummen har AC, TV och minibar. Läget är ovanför Sorrento och stranden Marina Grande. Vi befinner oss på landet i ett område med sparsam bebyggelse. Det tar ca 25 min att gå ner till centrala Sorrento via en bred gångväg som avslutas med några trappor. En minivan hämtar upp oss varje kväll när vi ska hem, vi behöver inte gå uppför. Vi kommer att vara aktiva så bra skor behövs. Har du problem med knän eller höfter får du vara beredd på att det blir en hel del promenerande i backar och trappor. Vid vårt B & B finns en liten pool, med en bar intill och sittmöbler. Mot havet ligger en stor trädgård, därifrån ser man en del av kusten. Frukosten och måltiderna serveras i en vacker matsal. En del av kursen kan ske i matsalen vid dåligt väder. Vi vistas utomhus i trädgården och på små terrasser. Läs mer om boendet

Tillkommer på plats

De måltider som inte ingår i programmet. Inträde på utflykterna och resorna med buss, pendeltåg, minivan och båt. Vi kan hjälpa till med bokning av flygbiljetter.

Målarkurs i Sorrento

Bokning

Preliminär anmälan görs skriftligt till Monica Jörgensen på Costiera Travel, monica.jorgensen@costiera.se Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn.

Betalning och Villkor

Efter en bekräftad anmälan den 1 juli sker en första delbetalning på 20% inom tio dagar. Slutbetalning sker senast 45 dagar före avresan. Costiera Travel har rätt att ställa in resan vid för få deltagare, då återbetalas delbetalningen. Vid avbokning vid t ex sjukdom: www.costiera.se/viktig-info

Har du frågor?

För frågor när det gäller själva kursen i måleri kontakt Catrine: info@nasmark.nu 0709309969

För mer info angående bokning, boende och Sorrento kontakta Monica: monica.jorgensen@costiera.se

COSTIERA Villkor
Gallery