World of Näsmark

Indian Motorcycle logga

Catrine är stolt ambassadör för Indian Motorcycles

Vernissage

MÖTEN

 

Möten

Ett möte kan vara så mycket.

Förväntansfullt, oroande, romantiskt, lättsamt…i styrelserummet träffas man för att ta sig an viktiga frågor…i kärlekens sötma möts känslor… Inte sällan möter vi varandra tack vare gemensamma intressen – en motorcykel, olika sporter eller fridlysta blommor!

Nedan finns berättelser och texter till målningarna som ses i utställningen.
Det kommer vara öppet varje dag kl 13-16 fram till den 13 oktober.

Flera män i en gul bakgrund

Tavla

Viktigt möte

-Kan jag ringa upp, sitter i ett viktigt möte, sa flåsade jag, la på luren och styrde kundvagnen mot kassan. Då får jag upp den här bilden på näthinnan. Något riktigt viktigt möte. Jag har precis gjort mig lite märkvärdigare än vad jag egentligen är.’ Mannen längst till höger på målningen är min farfars far, i Uppsala Tingsrätt år 1900 nånting..

Flera män i en ett mörkt rum

Tavla

Fiskeklubben Musslan

120 x 80cm | Akryl

På bottenvåningen i mitt hus på Österbro i Köpenhamn fanns Fiskekluben Muslingen. En förtäckt mötesplas förmodligen för knark eller annan ljusskygg verksamhet. Inte många mestpön till synes under de åren jag bodde där.

Kvinnor i ett färgglatt rum

Tavla

Personalmöte

Ibland drömmer jag om hur det är att jobba på riktig med mellanchefer, leverantörsreskontra och personalmöten. Kollegor, fikarum och lunchkuponger. Tänk ändå att få gå på firmafest...

Kvinnor går på en väg

Tavla

På väg till Århundradets viktigaste möte

120 x 80cm | Blandteknik

På hösten 1921 ägde det första riksdagsvalet rum där kvinnor fick rösta. Detta var också det första riksdagsvalet där kvinnor var valbara, det vill säga kunde väljas till riksdagsledamöter. Fem kvinnor; Kerstin Hesselgren, Elisabeth Tamm, Nelly Thüring, Bertha Wellin och Agda Östlund, valdes in.

Kvinnor med stora klänningar

Tavla

Akademiska kvarten

80 x 60 cm | Blandteknik

Kvarten började användas på den tiden då studenter i regel inte hade egna fickur varför man istället förlitade sig på kyrkklockors slag varje hel timme. I de gamla universitetsstäderna Uppsala och Lund bodde så gott som alla i domkyrkans närhet. När de då hörde att dess klocka slog exempelvis åtta slag var det dags att gå hemifrån och ändå kunna hinna i tid till föreläsningen.[1] Mer exakt när akademisk kvart började användas har varit svårt att fastslå.

Två män vid ett bord

Tavla

Styrelsemötet

120x 100 cm | Blandteknik

På styrelsemötet ska någon skriva protokoll. I de flesta företag är det samma styrelseledamot som skriver protokollet på varje styrelsemöte.

Innehåll i protokollet

Protokollet ska innehålla:

  • datum för styrelsemötet
  • vilka ledamöter som varit närvarande
  • val av ordförande
  • eventuellt val av vilken styrelseledamot som ska vara justerare (justerare väljs endast om styrelsen består av fler än en ledamot)
  • de beslut som styrelsen tar under mötet
  • underskrifter av ordförande och eventuell justerare.

Val av firmateckning, verkställande direktör och andra personer För nystartade företag som har sitt första styrelsemöte.

Kvinna med blå klänning

Tavla

Rendezvous

120x100 cm | Blandteknik

Förväntningar och förhoppningar inför ett oväntat möte. Läskigt, roligt, pirrigt, nervöst, spännande...vi utsätter oss för alla slags möten vare sig vi vill eller inte. Varje möte med någon utgör en liten del av till den jag är, läste jag någonstans.

Två händer som hälsar på varandra

Tavla

Big Deal

100x100cm | Blandteknik

Handskakningens historia i det äldre Sverige är svår att reda ut. Här, och i övriga västvärlden, förlorar sig den typen av sociala koder i historiens dunkel. Såvitt vi vet har vi skakat hand sedan urminnes tid, men bristen på avbildningar i medeltida och vikingatida konst gör det omöjligt att uttala sig med säkerhet om sedens äldsta svenska hävder.

Detsamma gäller handskakningens betydelse. Ett handslag kan ju signalera allt möjligt – vanlig artighet, viktiga överenskommelser, etablerande av goda kontakter, och så vidare – men betydelserna har varierat kraftigt över tid.

Ritualen har ofta reserverats för möten mellan personer som står på samma sociala nivå. På ståndssamhällets tid gick det inte an att ta initiativ till handskakning med en person som hade en markant högre position än man själv. (ur Populär Historia)

Två unga personer tittar åt höger

Tavla

Vi bara skoja

80 x 60 cm | Blandteknik

Busungar möts i parken eller på lekplatsen. Jag minns när min bror och jag skulle rymma från lekparken och blev hittade efter en tid. Mamma var rödgråten men glad att vi blev återfunna. Vi skjoade ju bara. Men var nog lite rädda om sanningen ska fram. Skogen var så läskig.

Män med hattar i ett mörkt rum

Tavla

Extrainsatt stormöte

210x130cm | Blandteknik

Vad pratar de om på de där hemliga möterna männnen emellan? Vad gör de bakom de lyckta dörrarna? Pappa var medlem i SHT och jag försökte luska ur honom nått smarrigt hemligt som ingen utomstående skulle få veta… Snälla pappa bara nått litet…jag ska inte säga till NÅN. Men nej. Vad skulle hända om det läckte ut? Får man smisk då och blir utesluten sällskapet? Vi kanske ska börja med hemligheter vi med i MC klubben vitsippan. Sådär mytomspunnet som bara MC klubbar kan.

Två händer håller i varandra

Tavla

Vi ses imorgon

120 x100 cm | Blandteknik

Vi kan mötas på facetime, zoom på avstånd men inget är som att ta någon i handen. Något fint men var går gränsen mellan att hålla någon i handen och en längre handskakning. När blir det för intimt och för nära? Vem brukar du hålla i handen?

Två händer håller i varandra mörk bakgrund

Tavla

Vi ses ikväll

120 x100 cm | Blandteknik

Vi kan mötas på facetime, zoom och några meters avstånd men inget är som att ta någon i handen. Det är något fint men var går gränsen mellan att hålla någon i handen och en längre handskakning. När blir det för intimt och för nära? Vem brukar du hålla i handen?

Två händer håller i varandra

Tavla

Handtag, famntag klapp eller kyss

70x70 cm | Blandteknik

En brevbärare och en lekledare utses. Brevbäraren går ut ur rummet och knackar på dörren. ... Svarar brevbäraren "nej" pekar lekledaren på en annan deltagare och så fortsätter det tills brevbäraren svarar "ja". Då frågar lekledaren om det är "handtag" (handskakning), "famntag" (kram), "klapp" eller "kyss" som ska delas ut.

Två kvinnor tittar åt höger

Tavla

Chaperon

170 x 130 cm | Blandteknik

I SAOB står att läsa: c) [jfr motsv. anv. av fr. chaperon, eg.: huva] (ngt vard.) om person (i allm. dam) av mognare ålder som medföljer (o. har uppsikt över) ung flicka (unga flickor), där det skulle anses opassande för denna (dessa) att uppträda utan äldre personers sällskap, l. som är närvarande vid ungdomstillställning (bal o. d.) för att tillse att ungdomen uppför sig städat; Carolina har bjudit mig på spektaklet i afton, jag skall vara förkläde kantänka. 

Kvinna klär på sig

Tavla

Liten Rendezvous

80 x 80cm | Blandteknik

Förväntningar och förhoppningar inför ett oväntat möte. Läskigt, roligt, pirrigt, nervöst, spännande...vi utsätter oss för alla slags träffar vare sig vi vill eller inte. Varje möte med någon utgör en liten del av till den jag är, läste jag någonstans.

Flera personer i ett mörkt rum

Tavla

Den hemliga sammankomsten

130x 90 cm | Blandteknik

Svenska Frimurare Orden, SFMO, är Sveriges äldsta ännu verksamma ordenssällskap och startade i mars 1735. SFMO är en självständig del av det internationella frimureriet och arbetar efter det Svenska systemet.  Frimureri har rötter i 1600-talets England och Skottland och har till syfte att verka för mänsklighetens förbättring och förädling genom att främja ödmjukhet, tolerans och barmhärtighet samt att visa detta i ord och handling. Svenska Frimurare Orden är reguljär.

Två händer håller händer

Tavla

Förhoppningsfull

60x 60 cm | Akryl

Läst på en datingsite:

Ha en lockande profilbild
De flesta som använder plattformar för dejting online tittar på profilbilden när de väljer sin perfekta amatch. Ett ljust och leende ansikte attraherar fler och genererar fler svar än en profilbild med en bister min. En attraktiv profilbild fångar andra användares blickar och drar deras uppmärksamhet till din profil.

Måla upp en bild av din sanna personlighet i din profilbild
Att beskriva dig själv i detalj kommer att ge ett starkt budskap om vem du är för de människor som träffar på din profil. En bra beskrivning bör ge korrekta detaljer om dig och vad du är intresserad av,  så att de som går in på din profil kan avgöra vem du är på ett korrekt sätt.

En blå cadillac

Tavla

Familymeeting

Lånat från Wheels Nationals hemsida:
”Vi ser fram emot att välkomna er till kanske en av Sveriges vackraste träffområde längs Torne älv. Där kommer bilar från hela Norden trängas och vi planerar givetvis ett swapmeet och marknad. Mitt på området kommer vi smälla upp ett stort öl-tält och scen. Torsdagen inleds vanligtvis med Europeiska veteraner. Sedan fortsätter vi på fredagen och lördagen där vi bland annat korar Ten Most Outstanding och People’s Choice framför läktaren. Livemusik är alltid ett självklart inslag där vi till årets upplaga hade bjudit in bland annat Steven Seagulls, Lars Kristerz, Burboun Boys och The Barntwisters”

Kärran är en Cadillac Eldorado 1973 som jag hade i några år. Mycket kärlek i den!

Shop